Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bl
blackblossom - 27-07-2008 11:23:32
Geldzaken & Recht

Een prijsopgave aanvoeren als bewijs van een schade-expert?

door een ongelukje heb ik een schuifhordeur van een exwerkgever/pgb-budgethouder beschadigd. in plaats van uit te zoeken of de hordeur nog gerepareert kon worden, heeft de meneer gelijk een nieuwe hor aangeschaft en gedeclareert. de hordeur is vergoed door het svb, maar het eigen risico van €125,-wordt niet vergoed. de meneer wilt dat ik dat bedrag betaal, maar ik heb de meneer verteld dat hij mij volgens de jurofoon alleen aansprakelijk kan stellen voor het eigen risico als hij een schriftelijk bewijs heeft van een schade-expert die aangeeft dat het niet mogelijk was om de oude hordeur te repareren (en er niets anders op zat dan deze te vervangen voor een nieuwe)


de meneer heeft mij in plaats van een bewijs van een schade-expert een prijsopgave gestuurd van een bedrijf wat hordeuren produceert.


op de ondertekende prijsopgave stond een bedrag van €285,-.


onderaan de prijsopgaaf staat:


n.b. uw bestaande hor is niet meer te maken, daarom hebben wij een prijsopgave gedaan van een gelijksoortige hordeur.


precies wat de meneer nodig heeft staat er in "uw bestaande hordeur is niet meer te maken" dus het lijkt alsof er staat "uw bestaande hordeur is niet meer te repareren"


maar dat bedrijf bedoeld volgens mij gewoon dat het merk en type hor wat hij eerst had niet meer verkocht word. en niet dat ze zijn langs geweest en toen hebben geconstateerd dat de hordeur niet meer te repareren was.


dus op de prijsopgaaf had eigenlijk moeten staan "uw bestaande hordeur word niet meer geproduceerd"


dit kan hij toch helemaal niet gebruiken als geldig bewijs?


een echte schade-expert zou toch ook de redenen erbij vermelden wat er stuk is en waarom het niet meer gerepareerd kon worden?


en stel dat het bedrijf wel bij de meneer langs is geweest en de kapotte hordeur heeft gezien dan is een bedrijf wat zelf hordeuren maakt is toch ook geen objectieve derde partij? die wil gewoon verkopen, dus die zou sowieso zeggen "koop een nieuwe hordeur".