Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
lamb - 02-12-2008 22:14:54
Geldzaken & Recht

Werkgever houdt wel pensioen in maar draagt niet af aan pensioenfonds

l.s.,


een familielid van mij werkt inmiddels 5 jaar, met plezier, bij hetzelfde bedrijf. elke maand (5 jaar lang dus) wordt pensioenpremie ingehouden. op mijn vraag of het pensioenfonds elk jaar een overzicht verstrekt, bleek dit niet zo te zijn. na heel wat uitzoekwerk bleek dat het familielid niet ingeschreven staat bij een pensioenfonds! op mijn vraag waar het geld (al die ingehouden premies) dan gebleven is, bleek (ook na heel wat navragen) dat dit nog bij de werkgever 'op een rekening' staat!!


de werkgever zou steeds geprobeerd hebben (via een tussenpersoon) om aanmelding te doen bij een pensioenverzekeraar (het bedrijf heeft geen cao, dus er is geen branchegericht pensioenfonds). de werkgever zegt dat het allemaal wel goed komt. ik heb hier echter weinig vertrouwen in (na vijf jaar premie inhouden nog niet in het pensioenfonds!).


natuurlijk had het familielid eerder aan de bel moeten trekken en zal nu verder aandringen op een snelle aanmelding bij de (collectieve) pensioenverzekeraar. maar het verveldende is dat de werkverhouding hierdoor behoorlijk verstoort dreigt te geraken, met alle gevolgen van dien. dus we twijfelen of direct juridische actie ondernemen wel of niet verstandig is. zelf vind ik dit een schandelijke nalatigheid van de werkgever en vraag me af of dit wettelijk door de beugel kan.


wie heeft een gelijksoortige ervaring of kan doeltreffend adviseren in deze vervelende kwestie?


bij voorbaat dank voor een bruikbare reactie.