Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

re
rene2_1 - 03-12-2008 11:49:10
Geldzaken & Recht

Deposito Garantie Stelsel en Vergunning DNB

goedendag,


ik heb voor mijn vraag al getracht dnb schriftelijk te benaderen, maar na 2 weken heb ik nog geen reactie gekregen. telefonisch werd ik ook niet veel wijzer van hun.


aangezien mijn deposito bij de yapi kredi bank binnenkort afloopt, moet ik dus de beslissing nemen om al dan niet te verlengen. gezien de rente% lijkt mij een looptijd van een jaar of twee wel ok. yapi heeft vergunning van dnb, en is nu nog door het deposito garantie stelsel gedekt.


van de kleinere, onbekende banken hoor je weinig in de media.


stel dat de financiele positie van bijv. yapi kredi beroerd wordt, dnb de vergunning intrekt in de periode dat mijn geld daar vaststaat en de bank uiteindelijk failliet gaat.


wat zijn dan nog je rechten als spaarder? je geld kun je voortijdig niet deblokkeren, je kunt geen aanspraak meer maken op de garantie regeling, m.a.w. je bent je spaargeld dan kwijt.


klopt mijn, hopelijk alleen maar theoretische, benadering?