Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hi
hipppo - 01-09-2009 16:50:13
Computers & Telefonie

onaangename verrassing van de belastingdienst

op 27 juli heb ik als ondernemer mijn b.t.w.aangifte naar de belastingdienst verstuurd en meteen ook het verschuldigde bedrag overgemaakt via internet. ik dacht hiermee mijn plicht weer gedaan te hebben.


bijna een maand later, toen ik mijn aangifte inkomstenbelasting in orde ging maken, ontdekte ik dat mijn b.t.w.-aangifte niet was aangekomen, terwijl ik na het invullen wel degelijk op de knop 'verzenden' had geklikt. navraag via de belastingtelefoon hoe dit had kunnen gebeuren leverde niets op. enkele dagen later werd mij een naheffingsaanslag gestuurd met als versiering twee boetes, één voor het te laat doen van aangifte en nog een omdat ik niet voldoende had betaald, althans in de ogen van de fiscus. men had een aanname gedaan omtrent het door mij te betalen bedrag die ca. twee keer zo hoog was als mijn kwartaalgemiddelde over 2008 en dus ook een stuk hoger dan het door mij betaalde bedrag, hetgeen dus €50.- boete opleverde.ik ben absoluut niet van plan de naheffing te betalen, omdat ik kan aantonen dat mijn aangifte klopt en het bedrag op tijd is overgemaakt en ook de boetes zal ik niet betalen want ik weet dat ik geen fouten heb gemaakt. maar het zou wel aardig zijn als ik kan bewijzen dat de fout wel degelijk bij de belastingdienst zou kunnen liggen.


wat ik wil weten is: is het mogelijk dat een door mij verstuurde aangifte via het aanklikken van de knop verzenden niet wordt ontvangen en dat de oorzaak daarvan bij de ontvanger ligt en niet bij de verzender, en zo ja, hoe zit dat dan in elkaar?