Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ev
evrieze - 02-09-2009 01:30:07
Geldzaken & Recht

Wet verkoop op afstand. Wat heb je eraan?

het komt voor. je bestelt eens wat via het internet, en je krijgt heel wat anders toegestuurd dan de aanbieding suggereert. daarvoor is de wet verkoop op afstand gemaakt. fijn, maar ik ken nog niet de weg om die prachtige wettelijke bepalingen ook te gebruiken als het nodig is. op welke arbiters of instanties kan zoal een beroep worden gedaan?


in een concreet geval gaat het om een aankoop die via ebay en met paypal is gedaan. je waant je dan veilig met de wettelijke bepalingen aan je zijde, en als toetje zelfs nog de veelgeprezen kopersbescherming van paypal. maar geen enkele van die garanties heeft enig praktisch nut. want de verkoper gaat na ontvangst van betaling dwarsliggen en weigert zich te conformeren aan de wettelijk verplichte zichtperiode. en de paypal kopersbescherming blijkt opeens helemaal niet te beschermen, maar te zijn omgeven door een woud van absurde voorwaarden, en laat je verzanden oeverloze correspondentie gepaard met onnodige kosten.


tja en waar haal je dan je recht zonder er maanden lang mee bezig te zijn?
leuk als u reageert met een antwoord op de laatste vraag. liefst alleen daarop.