Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
loesje48 - 06-09-2009 17:38:38
Huishouden & Energie

onjuiste RWE rekening

Hallo mede-  rwe-klanten,

ik was dit weekend bij mijn ouders en mijn moeder was aan het klagen over de hoge energierekening (rwe): terwijl ze veel minder hadden verbruikt, moesten ze veel meer betalen. omdat er die dag toevallig een man van de nuon was langsgekomen (die we hebben gevraagd later terug te komen om alles eerst goed uit te zoeken) waren we getriggerd te kijken naar wat mijn ouders nou verbruiken. ik zocht alles uit (vind ik leuk) en vond de rekening echt kei onoverzichtelijk: mijn ouders hebben al twee keer de prijzen voor 3 jaar vastlaten zetten, en in mei hadden ze dit weer verlengd (ja helaas net voor de daling van de prijzen) en de rekening werd opgemaakt voor twee prijzen: de oude en de nieuwe prijs, want de rekening liep ook over een paar dagen in de nieuwe periode. maar de volgorde van oud en nieuw veranderde steeds, zonder dat een duidelijke specificatie erbij stond (bv:
leveringskosten: 2000 kwh €0.10/kwh €200
leveringskosten: 100 kwh   €0.09/kwh    €9
(met €0.10 dus de nieuwe prijs, en €0,09 van de vorige 3 jaar). maar, zoals je ziet, is het verbruik van vorig jaar berekend met de  nieuwe energieprijs. hetzelfde geld voor het gas. voor de netwerkkosten is het wel goed om ingevuld (dus bv:
netwerkkosten 100kwh     €0.101/kwh    €10,10
netwerkkosten 2000kwh   €0.10/kwh    €200.
u ziet, de volgorde van het verbruik is veranderd. (prijzen en verbruik is trouwens een voorbeeld, weet exacte cijfers niet)

oftewel, mijn ouders worden belazerd door de rwe. ik vroeg me af of dit een toevallige fout is die alleen bij mijn ouders is opgetreden, of hebben meer mensen hier last van (en is het dus expres??) mijn ouders nemen nu gelijk contact op met rwe, om het geld terug te eisen.
dus: kijk je energie rekening goed na!
ohja, mn ouders zijn uiteindelijk overgestapt, de prijzen bij rwe waren tot 100% omhoog gegaan (ja, ik weet wel, na 3 jaar vast, maar dan nog is het veel).