Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lelyonnais
lelyonnais - 03-12-2009 11:49:42
Voeding & Gezondheid

Het nut van voedingsupplement

Na het lezen van verschillende fora's, wordt er door vele mensen kritiek gegeven over voedingsupplement.
er wordt gesuggereerd dat men "beter" moet eten, gevarieerd etc...etc...
ok!.....gedeeld mee eens, het is de basis van gezond zijn en blijven!
maar, vele mensen slikken medicijnen die een negatief invloed heeft over ons dagelijks functioneren, en juist hier zijn voedingssupplementen nodig!
een medicijn die ik bv moet slikken heeft een negatieve invloed op mijn welzijn en het is: cholesterolverlager. lees men de productinformatie, staat genoeg geschreven over de gevolgen van deze, maar ja!....ik moet ze wel slikken he?
ik eet gezond, gevarieerd etc... mijn gewicht is voor mijn leeftijd "goed" te noemen, al mag het een paar kilo's minder. doch door de cholesterolmedicijn is een gewicht toenaam normaal.
mijn huisarts die ik bezocht i.v.m. veel pijnen in de kuiten(bekende gevolge van deze medicijn), adviseer mij om q10 te nemen gelijk met de cholesterolverlager.
mijn zoektocht op google levert dit op:

behalve een tekort aan vitamines en sporenelementen zijn er ook tientallen medicijnen die de productie ervan negatief kunnen beïnvloeden! de bekendste categorie medicijnen met deze storende invloed zijn cholesterolverlagende medicijnen (zgn. statines).

dus is het wel waar en het heeft niet per se te maken met hoe gezond we eten, de cholesterol verlagers hebben degelijk negatieve invloed......

na te hebben gestopt met de cholesterol tabletten (op advies van de huisarts), merkt ik al na één dag verbetering met trappen lopen en gewoon lopen! ik moet een week dus stoppen met de cholesterol tabletten, en daarna weer beginnen met als extra de q10 supplementen.
gezien vele reactie op onze site met mensen die eveneens cholesterolverlagende middel (moeten) nemen, vroeg ik mij af welke ervaringen/nadelen mensen hebben met de inname van de medicijnen, en eventueel na het nemen van de q10 of andere voedingssupplementen.

(met de vernieuwde site is te veel informatie weg)


m.v.g. robert