Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pr
prinspils - 04-10-2010 10:05:02
Voeding & Gezondheid

PIJNSTILLERS

"de pijnstillers die bij de drogist en apotheek verkocht worden, zijn niet zo onschuldig als ze lijken. bij langdurig gebruik of in combinatie met andere medicijnen kunnen er risico's zijn. het zijn dus geen pilletjes die iedereen zomaar mag slikken. daarom moet de consument goed worden voorgelicht bij de aanschaf van deze middelen. dat is de verantwoordelijkheid van de drogist of de apotheker. tros radar deed onderzoek naar de voorlichting die gegeven wordt bij de verkoop van de populaire pijnstiller ibuprofen. maandag in radar de bedroevende resultaten" bron: website tros radar.

item hedenavond bij tros radar!
ibuprofen en aanverwante pijnstillers mogen nimmer gebruikt worden met de zogenaamde bloedverdunners.

vijf jaar terug kreeg ik van de kaakchirurg een standaardrecept met ibuprofen voorgeschreven. toen ik de kaakchirurg hierop aanspraak, deed hij laconiek zeggend: "neem je toch paracetamol!"

wat is de ervaring met (verkeerde) pijnstillers (voorgeschreven per recept) en de voorlichting hierover?