Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dr
dragstar - 15-11-2010 10:36:02
Garantie & Verzekeringen

Premies Ziektekostenverzekeringen

Het is niet zozeer een vraag maar eerder een opmerking van mijn kant op de uitzending van afgelopen uitzending op 13 nov j.l.
in deze uitzending werden de premies behandeld maar er werd op geen enkele ogenblik vermeld dat er ook een verplichte loongerelateerde deel van het inkomen wordt ingehouden.
en dat kan ook aardig in de euro's oplopen. het gaat om een jaarlijks bedrag van tussen de €1045,= en €2045,=. dit bedrag komt dus boven de ook verplichte nominale premie van rond de €1100,= plus de eventuele niet verplichte aanvullende premies voor extra zorg en tandarts. zelf kom ik inclusief het loongerelateerde deel uit op €3880,= in 2011. voor de meeste werknemers wordt deze loongerelateerde premie door de werkgever betaald. vóór de invoering van het nieuwe stelsel in 2006 betaalde ik voor mijn particuliere ziektekostenverzekering €1538,= per jaar en was voor alles verzekerd, incl. tandarts volledig, brillen en contactlenzen 100% vergoed, werldwijd, 1ste klas ziekenhuisverzorging en geen cent eigen risico. dit was bij nationale nederlanden in den haag. de premie is dus in slechts 4 jaar tijd meer dan verviervoudigd met verslechtering van de vergoedingen en daar bij ook nog een eigen risico van €170,=. deze bedragen gelden slechts voor mij alleen. mijn vrouw en ik betalen dus samen zo rond €7760,= en gezien we beiden ook nog elk jaar ook nog eens per persoon die €170,= door medicijnen kwijt zijn komt er boven dat bedrag van €7760,= ook nog eens €340,= kwijt. de ziektekostenverzekering kost ons dus in 2011 liefst €8100,= zonder rekening met de tandarts te houden. ik zie dhr. hoogervorst nog zitten met zijn vinger in zijn keel en ook toen hij de opmerking plaatste dat het absoluut niet duurder zou worden.