Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 07-01-2011 23:34:29
Huishouden & Energie

Verwarming aan laten staan of toch niet?

Beste kassa-forummers,

wellicht een beetje mosterd-na-de-maaltijd-achtig, maar toch maar deze vraag stellen.

vroeger toen ik nog in een appartement woonde, zette ik de verwarming als ik niet thuis was, helemaal uit (had zo'n ouderwets draai thermosstaatding), d.w.z. onder de 5 graden.
wanneer ik na een werkdag thuiskwam, zette ik de verwarming aan op 23 graden (dan sloeg de cv-ketel aan). heel snel werd mijn appartement weer warm en vond ik het warm genoeg, dan draaide ik het lager naar 20 of 21 graden.
een uur voor het slapen gaan, zette ik de verwarming weer helemaal uit.
de volgende ochtend (zo'n 8 uur verder) liet ik de verwarming uit. tot ik weer 's avonds thuis kwam.

op een gegeven moment kreeg ik te horen dat het juist heel energieverslindend was om telkens de verwarming weer op te starten en uit te zetten. als ik de hele dag (24/7) de verwarming gewoon aanliet op pakweg 16 graden wanneer ik er niet was en tijdens het slapen en naar behoefte iets hoger zette wanneer ik er wel was, zou dat minder energie kosten dan opstarten en uitzetten.

klopt dat laatste??? wat is energie-zuiniger? uitzetten wanneer je er niet bent of 24/7 aan laten op lager(e) temperatuur?
ter info: ik had een nieuwe hr cv-ketel van bosch die geplaatst is in 2003, dus het is niet zo heeeeel lang geleden. :-)