Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
magda - 04-02-2011 10:01:45
Computers & Telefonie

Beveiliging PC

Vraag van een computerdummy aan de experts.
ik weet dat er op deze site discussies zijn geweest over beveiliging van computers. maar ik weet niet of mijn computer voldoende beschermd is en durf daarom niet lang van internet gebruik te maken. ik durf daarom ook niet veel tijd besteden aan het zoeken naar de informatie.
probleem 1: ik heb een tweedehands computer gekocht. op deze computer is avira antivir geïnstalleerd. ik heb geen flauw idee of dit programma betrouwbaar is.
probleem 2: ik heb de computer 4 dagen. bij het opstarten krijg ik de melding dat de firewall niet is ingeschakeld. gisteren kwam ik bij toeval op het scherm van windows beveiliging. daar stond dat de firewall is ingeschakeld. (??)

vragen: weet iemand of avira goede beveiliging biedt tegen virussen.. of kan ik beter overgaan op avg. maar hoe moet ik avira de-installeren
heeft iemand enig idee waarom ik de melding krijg dat de firewall niet is ingeschakeld. (ja, ik ben een echte dummy dummy) voor zover van belang: ik heb windows xp

alvast bedankt voor jullie adviezen en input.

groet
magda