Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mostertpot
mostertpot - 20-04-2011 18:05:59
Geldzaken & Recht

hoe doorbreek ik de bureaucratie bij het bank- en verzekeringswezen

Ing laat anderen geld van mijn rekening schrijven door een incasso. deze incasso staat te naam van een ander en ik heb dus niet de opdracht gegeven of ergens voor getekend. inmiddels is er al 4 keer afgeschreven en 4 keer heb ik het laten storneren (heel veel ergernis en ook kosten). ook die tegenrekeningen laten blokkeren. niet dat dat gelukt is, want vandaag werd er weer afgeschreven. uit mijn contact met de ing kwam naar voren dat ze er verder niets tegen kunnen doen dat een ander een incassomachtiging afgeeft met mijn ingnummer. ze zullen die bedragen dus gewoon blijven schrijven. enige bescherming heb ik niet. wel werd mij aangeraden contact op te nemen met de bedrijven die de afschrijvingen doen. nederlands volmachtbedrijf in tilburg, gaf mij een maand geleden al de toezegging te stoppen met de incasso’s, niet dus. vandaag verbraken ze doodleukj de verbinding. ohra, boeven nummer 2, ook gebeld. zij konden niets voor mij doen omdat ik geen klantnummer heb, maar dat staat ook niet op het afschrift. kastje naar de muur verhaal en de minachting voor de klant viert hoogtij.
mijn concrete vraag: wat kan ik tegen de ing (en andere banken) ondernemen om te voorkomen dat er wordt geïncasseerd door derden waarvoor ik geen machtiging heb afgegeven en waar ik geen enkele relatie mee hebt?