Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

to
tomkommer - 24-05-2011 10:36:47
Winkels & Webshops

Onderlinge prijsverschillen Albert Heijn

Goedesmorgens deze morgen allen,

aan het eind van de middag als ik naar huis fiets, fiets ik altijd langs twee filialen van albert heijn. regelmatig doe ik mijn boodschappen bij 2 filialen van albert heijn in hilversum omdat het aanbod bij de één groter is dan bij de ander.

nu valt mij op dat de prijsverschillen onderling soms wel enorm groot zijn. drie voorbeelden:

bij een klein ah-filiaal betaal ik voor een duoverpakking ah bapao 57 cent. bij een groot filiaal betaal ik voor diezelfde verpakking 99 cent. dat is een verschil van 73%!

bij datzelfde kleine ah-filiaal kost een zak aviko aardappelschotel 1,12 euro. bij het grote filiaal kost diezelfde zak bijna 2 euro, namelijk 1,99 euro en dat is een verschil van 77%.

en ook weer bij het kleine filiaal: twee potjes ah pesto alla genovese. te koop voor 1,65 euro. bij het grote filiaal kosten diezelfde twee potjes 1,97 euro. das 20% procent verschil.

noot: het betreffen hier reguliere prijzen, dus geen aanbiedingen/prijsverlagingen/35% korting/bonus etc.

kan iemand mij uitleggen hoe deze prijsverschillen ontstaan en waarom deze verschillen zo enorm groot zijn? is het een landelijk beleid om twee filialen zó onderling te laten concurreren?

stelling: elk albert heijn filiaal zou dezelfde prijzen moeten hanteren.