Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gouddelver
gouddelver - 31-05-2011 14:58:47
Geldzaken & Recht

Debetlimiet en debetrente betaallrekening

Ik heb twee 'problemen' met de abn-amrobank, waarbij het tweede voor mij het zwaarste weegt:
1) de limiet voor rood staan op een gewone betaalrekening (privélimiet plus) wordt voor senioren (65 jaar en ouder) jaarlijks verlaagd. tot mijn 65e was de limiet voor mij € 2000; nu ik 71 ben nog maar € 1471. ik ervaar dit als leeftijdsdiscriminatie, maar hoor graag uw oordeel hierover.
2) vandaag kreeg ik bericht dat de debetrente die over rood staan op deze rekening betaald moet worden verhoogd wordt tot 14,1 %. toen ik op internet naar een verklaring daarvoor ging zoeken vond ik die niet - het zal de stijging van de geldmarktrente wel zijn - maar wel iets heel anders: de rekeninghouders met een lage limiet - tot € 2500 - moeten een debetrente van 14,1 % betalen, degenen met een hogere - van € 2.500 tot € 10.000 - slechts 9,4 %. dat betekent dus dat mensen die zich slechts een kleine debetstand kunnen veroorloven bijna 5% meer debetrente moeten betalen dan degenen die zich een grotere kunnen permitteren.
met andere woorden: de mensen met waarschijnlijk de minste draagkracht, resp. de kleine schuldenaars, moeten voor een roodstandje bijna anderhalf maal zoveel betalen als de grotere schuldenaars, aan wie de bank een flinke roodstand toestaat. de zwakke schouders worden door deze bank dus zwaarder belast dan de sterke. dit moet veranderen. ik hoop dan ook dat u dit in een uitzending aan de kaak zult stellen.