Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jftm
jftm - 09-06-2011 15:11:57
Huishouden & Energie

Allemaal betalen aanTennet, om mensen, onder hoogspanningsmasten, uit te kopen ?

Vandaag 9 juni is in het nieuws dat onze minister verhagen, netbeheerder tennet gaat steunen in hun besluit om woningen onder hoogspanningsmasten, uit te kopen.
helaas gaat dat straks uit onze portemonnee, want tennet mag 3500 huizen voor een bedrag van meer dan een half miljard euro, in rekening brengen bij de rest van nederland.
ik kijk even terug in een vraag van bvr64 op 11 juli 2009;

=bvr64 schreef op zaterdag 11 jul 2009, 13:48: ik woon bijna recht onder een hoogspannings verbinding van 150kv.  (trace wateringen-nieuwe waterweg) tennet wil deze verbinding verhogen naar 380kv. ik schat dat de onderste kabels op ongeveer 30 meter van mijn huis verwijderd zijn. ik ben hier niet gerust op en vraag me af of ik hier kan en mag blijven wonen. is er een expert die mij hierover wat kan vertellen?  een verwijzing heeft naar een website is ook prima, zelf kan ik weinig concrete informatie op het web vinden. ongeveer twee weken geleden heb ik tennet al aangeschreven, maar ik heb hier nog geen reaktie op gehad. bert
 

hierin staat dat tennet besloten heeft het deel boven die woning te verhogen naar 380kv. laat dat nu net het betreffende hoogspanningsnet zijn waar men nu van zegt dat het niet veilig is en eigenlijk "onhandig" is dat het boven woningen zit!
in mijn visie was het in nederland verboden om huizen te bouwen onder die dingen, en dus ook verboden om masten te bouwen boven woningen (een bepaalde breedte vrijhouden).
de discussie hier is dus;
waarom moeten wij betalen voor gewijzigde denkbeelden van tennet en waarom moeten wij veel mensen via tennet betalen die hiervoor vaak zelf gekozen hebben (bvr64 dus in ieder geval niet vrijwillig)?