Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
fred25 - 02-08-2011 00:52:58
Computers & Telefonie

Veiligheid MijnING

Sinds kort kan door mijning een nieuw wachtwoord per sms worden toegestuurd als je 3x de verkeerde login naam en wachtwoord hebt ingetypt. stel: jas of tas met je portemonnee (incl. bankpas, rijbewijs etc.) en gsm wordt gestolen. (dat is niet ondenkbeeldig, dat is mij al eens overkomen en anderen ook...) dan blijft alleen je login naam over als barriere tegen het leeghalen van alle (spaar)rekeningen waar je via mijning toegang tot hebt.
voor deze sms constructie was het aanzienlijk moeilijker om alle benodigde gegevens te verzamelen, als dief. na 2-5 dagen post onderscheppen is lastig, en als dat al lukt is waarschijnlijk al van alles geblokkeerd omdat een diefstal tegen die tijd wel is ontdekt. toen mijn spullen werden gestolen duurde het waarschijnlijk ca. 4 uur voor ik dat had ontdekt. dan kan al je geld al ergens in pakweg nigeria staan. en ook van je en/of rekeningen. en je spaargeld.
hoe veilig is deze nieuwe methode ? ing zal niets vergoeden tot je de diefstal gemeld hebt. en dat kan wel even duren. de dief met mobiel internet is vast sneller.