Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roosje.ehv - 09-08-2011 19:04:53
Garantie & Verzekeringen

autoverzekering en RDW

Op 2 aug. kreeg ik een brief van rdw dat na controle bleek dat mijn auto onverzekerd was. ik schrok me helemaal wild.
ik moest voor 30 aug. een verklaring artikel 34 afgeven (kan alleen door de verzekeringsmaatschappij) of er volgt een boete van justitie. bij navraag bleek dat deze boete € 380 euro is. dus maandag bellen met de verzekeringsmij en ik was inderdaad vanaf februari niet meer verzekerd omdat ik mijn premie niet betaald had.

ik ben in 1,5 jaar tijd 2x verhuist en omdat ik wist dat de eerste keer van korte duur zou zijn, heb ik een lijst gemaakt met adressen van bedrijven en instellingen die ik een verhuisbericht moest sturen. zo kon ik deze 2x gebruiken.
de eerste adreswijziging is wel aangekomen bij de verzekeringsmij. de 2e dus blijkbaar niet. de acceptgiro is dus naar mijn oude tijdelijke adres gestuurd en heb ik nooit ontvangen. omdat ik 1x per jaar betaal, heb ik dat helaas dus zelf ook niet in de gaten gehad.

bij contact met de verzekering bleek dat ik met spoed de achterstallige premie moest betalen, want het lag al op de incasso afdeling zei de mevrouw. ik vroeg dus of zij die verklaring wilde afgeven aan rdw. dat doet ze niet want dat is fraude, ik was tenslotte niet verzekerd op het moment van de controle.

voor mij is dit allemaal heel dubbel. ik kan me voorstellen dat ik een boete van de verzekering zou krijgen omdat ik mijn premie te laat betaald heb.
maar zei zeggen dat ik wel de premie moet betalen, maar niet verzekerd was, dus geen verklaring voor rdw.
als ik in de tussentijd een ongeluk had veroorzaakt, hadden zij toch de schade van de tegenpartij moeten betalen (wel verzekerd dus???) mijn eigen schade niet.
kan iemand mij hier toch enige uitleg over geven?
mij staat dus waarschijnlijk ook nog een justiele boete á € 380,00 te wachten.