Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pino123
pino123 - 03-09-2011 00:42:48
Auto & Vervoer

Boete in Italië

Ik heb een terechte boete gehad in bologna. aangezien het erg heet was, heb ik mijn auto midden in het centrum geparkeerd om daarna de stad te bezoeken. parkeerplekken hadden gele of blauwe belijning, aangezien de borden allemaal in het italiaans waren geschreven heb ik aan een italiaanse dame gevraagd of ik hier mocht parkeren en in welke vakken dan. volgens haar mocht ik in de blauwe vakken parkeren, mits ik betaalde. dit heb ik ook netjes, helaas bleek bij terugkomst toch een boete van €39,-- te liggen onder mijn voorruit. aan een andere dame gevraagd waarom ik een boete had gekregen, zij gaf aan dat alleen vergunninghouders en inwoners van bologna daar mochten parkeren. achteraf best vervelend, als je weet dat de politie naast de parkeerplaats staan en je eigenlijk niet inlichten, maar oké, moet zelf ook opletten.

de boete bestond uit een italiaans gedrukt a4, waarop ik denk ik te kunnen lezen dat ik naar een website moet om deze te kunnen betalen. nu kwam laatst in het nieuws dat boetes uit het buitenland via het 'centraal justitieel incasso bureau' geïnd worden. geen probleem als ik hem krijg zal ik deze betalen, maar.... daarnaast vernam ik ook via het nieuws dat boetes uit het buitenland bijna niet geïnd worden via de hiervoor genoemde fraaie instantie. iemand ervaring met dit soort boetes uit italië? worden deze daadwerkelijk geïnd? ik hoor het graag.