Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
kama - 08-10-2011 13:29:09
Computers & Telefonie

Zoekfunctie in Windows 7

Op mijn vorige pc had ik windows xp. ik zocht heel veel op via de functie "zoeken" en dan met name op de bestandsnamen via zoeken in "de volledige of gedeeltelijke bestandsnaam" .
dit zowel bij bestanden als word-documenten (doc) als bij muziekbestanden (mp3). mocht ik toch binnen een document willen zoeken dan koos ik voor het vakje "een woord of uitdrukking in het bestand".

nu heb ik een windows 7 pc. en dit zoeken lukt me niet meer.
- ik kan niet meer alleen in bestandsnamen zoeken, hij zoekt vanzelf ook binnen de bestanden (waardoor 99 % van de hits niet de gezochte bestanden zijn).
- en erger nog: het complete woord moet in de bestandsnaam staan. dus als ik bijvoorbeeld bestanden heb met liedjes over sun, sunshine, sunny en ik zoek al die nummers, dan wil ik "sun" intypen en ze allemaal vinden.
hierdoor mis ik in de wordbestanden vaak juist de gezochte bestanden (ondanks dat er honderden worden weergegeven).

een en ander werkte dus in xp vlekkeloos, maar ik kan die functie niet vinden in windows 7. wie wel?

ik hoop van ganser harte op een oplossing omdat het me voor mijn werk veel extra tijd kost en voor mijn hobby veel plezier ontneemt.