Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mickie
mickie - 11-02-2012 15:14:59
Geldzaken & Recht

Rechten van de huurder

Mijn dochter is studente en heeft een kamer gehuurd bij een jonge vrouw. nou ja, kamer, in feite huurt zij een half huis, aangezien zij gebruik mag maken van elke ruimte in en om het huis, inclusief tuin en berging achter het huis. wij betalen de huur aan deze vrouw. dochter en verhuurster hebben over het algemeen een goed contact, ze doen zelfs samen de boodschappen, koken en eten vaak samen en mijn dochter poetst net zo goed het hele huis als dat nodig is. nu heeft de verhuurster sinds een paar maanden een vriend, en die vriend rookt. mijn dochter heeft daar last van, zij vindt het ronduit vies en kan er slecht tegen, het slaat haar op de luchtwegen en zij heeft het gevoel dat ze minder lucht krijgt. nu heeft zij aan haar verhuurster netjes gevraagd of die haar vriend wil verzoeken buiten te roken, maar verhuurster vindt dat niet 'leuk' om aan haar vriend iets dergelijks te vragen. in het huurcontract staat dan weliswaar niks over roken, maar er staat wel in: verhuurder verplicht zich de huurder geen last te bezorgen. valt roken hier niet ook onder?
mijn vraag is dus ook: heeft mijn dochter mede het recht om roken in huis te 'verbieden', op dezelfde manier als iedereen dat in zijn eigen huis mag bepalen, mijn man en ik willen bijvoorbeeld ook niet dat er in ons huis gerookt wordt?