Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mickie
mickie - 22-02-2012 11:25:48
Geldzaken & Recht

Huurovereenkomst ontbinden

Mijn dochter heeft een kamer gehuurd via kamernet.nl. nu was er de laatste tijd een probleem mbt roken. hoofdhuurster heeft sinds kort een vriend en die rookt stevig. dochter heeft hier veel last van, en verzocht de hoofdhuurster haar vriend te vragen of hij daar rekening mee wilde houden. hoofdhuurster weigerde dit, ze moest het hem maar zelf vragen. dochter heeft vervolgens op zeer vriendelijk manier gevraagd aan de vriend of hij dit wilde doen, buiten roken of, gezien de weersomstandigheden, dan maar onder of in de buurt vd afzuigkap. de vriend is op deze voorzichtig gestelde vraag zeer agressief geworden en wenst op geen enkele manier hier aan tegemoet te komen. hij werd zo agressief dat mijn dochter en haar vriend, die erbij was, naar boven gevlucht zijn, ze waren bang dat hij ging slaan. nu stond in de adv: roken en huisdieren niet toegestaan. dit was voor ons een van de belangrijke redenen om deze kamer te huren.
ook heeft de hoofdhuurster gezegd: als t je niet bevalt dan zoek je maar wat anders. vandaag zei ze dat er per 1 mrt een ander slot op de deuren zou komen dus dat we de spullen vóór die tijd weggehaald moesten hebben. wél wilde ze nog 2 mnd huur hebben, aangezien in het contract staat dat er 2 mnd opzegtermijn is....
moeten wij in dit geval inderdaad die 2 maanden huur betalen? zij zet mijn dochter er toch uit?
in het huurcontract staat weliswaar niets over roken, wél dat huurder en verhuurder elkaar geen overlast mogen bezorgen, en de advertentie op kamernet.nl bevat de zin: roken niet toegestaan.
wie kan mij advies geven over onze rechten en plichten?