Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alk
alk - 04-04-2012 18:35:26
Computers & Telefonie

Problemen met Xerox printer

Ik heb 14 maanden geleden als particulier een xerox phaser 6140 laser kleurenprinter gekocht en hier ondertussen 117 kleurafdrukken en 537 zwarte afdrukken mee gemaakt. deze printer is bedoeld voor klein kantoorgebruik. nu blijkt de printer op elke print een rij van drie zwarte vlekjes mee te printen. deze vlekken zitten in een verticale rij om de 75 mm. ze zitten met hun hartafstand op 50 mm vanaf de linker papierrand.
vandaag heb ik met xerox gebeld.
ik heb van xerox begrepen dat er een probleem met de imaging unit aan de hand is. de drum in de imaging unit heeft een omtrek van 75 mm.
dit verbaast mij, het is weliswaar een verbruiksartikel zoals xerox stelt, maar als ik dan deze unit op internet opzoek en er staat dat vervanging "bij normaal gebruik niet vereist is, heeft lange levensduur" vermeld is en op andere sites vermeld staat dat er 30.000 tot 50.000 pagina's geprint kunnen worden met andere types xerox printers voordat deze imaging unit vervangen hoeft te worden, dan klopt er iets niet.
xerox heeft mij verteld dat op deze machine 1 jaar garantie zit. deze is inmiddels verlopen nu de machine 14 maanden oud is. ook vertelde hij mij dat xerox dit ene jaar handhaaft ongeacht het aantal gemaakte afdrukken. ik kon ook een call laten aanmaken via ons call center, maar ik zal hiervoor moeten betalen anders had ik extra garantie moeten/kunnen inkopen volgens xerox.
ik ben hier van mening dat dit niet binnen een zodanige korte tijd en met maar 650 afdrukken mag gebeuren.

mijn 1e vraag is of er meer mensen dit probleem met xerox hebben.
mijn 2e vraag is of aan dit ene jaar strikt de hand gehouden moet worden zoals xerox stelt. ik ben van mening dat een dergelijk professioneel product niet zo snel dit probleem moet kunnen krijgen.