Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agaat77
agaat77 - 05-04-2012 19:44:56
Voeding & Gezondheid

Water bij de Melk?



hallo allemaal,

wellicht vinden sommige dit een nutteloos topic, maar ik vind hem toch de moeite waard, om te stellen..

melk! goed voor elk en de meeste mensen alhier drinken het ook wel( denk ik).

zelf zijn we hier grote melkdrinkers thuis, komt deels dat ik zelf opgegroeid ben, met melk..zowel bij het ontbijt, lunch en avondeten melk, maar ook als remedies tegen vele kwaaltjes of botbreuken: buikpijn--> melk, keelpijn--> melk, gebroken been/arm--> melk ( krijg je sterke botten van!)

jaren heb ik de melk gedronken van het meest bekende en veel gekochte merk: melkunie ( ook op school) maar sinds de opkomst van de verschillende melk fabrikanten, en dus ook supermarkten, zijn we eens gaan uit proberen.

waar wij achter kwamen, is dat de melkunie een lekkere smaak blijft houden ( halfvolle melk) maar wel snel zuur word ( verser? geen troep?) dan bijvoorbeeld de melk van flevomel ( verkrijgbaar in van de die jerry cans) en verkrijgbaar tegen een lagere prijs, voor meer melk. dus kozen wij deze.. in december mee begonnen, en ik beken het scheelt flink in de knip, aangezien er hier zeker anderhalf jerrycan melk doorgaat per dag.

maar sinds kort, smaakt de melk waterig, en vreemd genoeg blijft deze ineens langer houdbaar! dan de aangegeven datum. vreemd dus! overgestapt ( door een tip van mijn zusje) naar de milbona melk van de lidl, lekker maar ook waterige smaak, en deze bleef wel enorm lang goed !! meer dan 5 dagen, niets zuurs aan te bekennen. wat toch enorm vreemd genoemd mag worden?

mijn vraag: zou er een speciaal goedje, worden toegevoegd, wat bij de melkunie niet zo is? waardoor deze sneller zuur word, en dus niet meer goed? dus wat maakt dat de melk van melkunie echt vers is?

waarom vermelden milbona, en de melkunie op het pak : van echter nederlandse koeien? terwijl milbona ( zover ik weet) in duitsland word geproduceerd...

wat is uw ervaring met melk vandaag de dag?

mvg,

agaat.