Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ka
karuma - 13-05-2012 16:53:42
Geldzaken & Recht

na 3 jaar geen aanmaning of herinering. Aansprakelijk voor extra kosten?

Goedenmiddag,

in 2009 ben ik met een aantal mensen gedagvaard voor ontruiming door mijn gemeente. op het vonnis staat dat we de proceskosten moesten betalen indertijd en de dag erna zijn we netjes vertrokken, ook waren we met 3 van de 6 mensen naar het gerechtsdeurwaarders kantoor gegaan om ons deel van het geld te betalen. dus de helft.

na deze betaling, waarvan bewijs aanwezig is, hebben we niets meer vernomen over de zaak. in die tijd heb ik mijn eerste studie afgerond thuiswonend en ben ik erna op kamers gaan wonen voor mijn tweede studie in het westen.

nu bijna 3 jaar later krijg ik ineens een brief in de bus van het kantoor waarin staat dat ik 1660,- ong moet betalen binnen 10 dagen. de orginele proces kosten waren ongeveer 1200,- en daar was de helft van betaald. er waren dus mensen die hun deel niet hadden betaald en we zijn alle 6 hoofdaansprakelijk.

ik heb contact opgenomen met het kantoor en heb ze deze stukken voorgelegd met een aantal vragen zoals; waar was mijn herinnering/aanmaning, waar zijn deze torenhoge kosten op gebaseerd etc.

over de aanmaning konden ze niet aantonen dat er in de afgelopen 3 jaar enigszins iets was verzonden. de balie medewerkster vertelde me maar op een lompe manier dat dit formulier de eerste aanmaning dan maar moest zijn (na 3 jaar). verder kreeg ik op een later punt in de week een brief met de hoge kosten verklaring. ze hebben nu namelijk 1200 nog wat euro in kosten gebracht als executie verschotkosten; zoals het vervangen van sloten waarvan de sleutels waren ingeleverd (is bewijs van de inlevering), in beslag name van geld van een ander persoon (waar wij nooit over zijn geïnformeerd) en verdeelkosten (terwijl er 1 geldeiser is).

wat mij opvalt uit het officiële rechterlijke vonnis is dat er niet bijstaat dat wij andere kosten ook moeten betalen die buiten de proceskosten vallen.

ik heb onderhand ook mijn rechtsbijstand verzekering ingeschakeld om naar de zaak te kijken.
maar mijn vraag is dan ook; mag dit zomaar; na 3 jaar zonder herinnering of wat geld eisen (ja ik weet dat het pas na 5 jaar is verjaard maar ivm oplopende kosten mag dit?). als in het rechterlijke vonnis niet staat dat wij verantwoordelijk zijn buiten de proceskosten mogen ze de rest zomaar vragen? moeten wij kosten betalen waarover wij niet zijn geïnformeerd nog aansprakelijk (zoals de vervangen sloten waarvan de sleutels zijn ingeleverd en kosten van overbetekening wat het ambtelijk informeren is van de schuldenaars dat er beslagname is gepleegd maar waarover niemand van ons is geïnformeerd)