Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna53
donna53 - 27-06-2012 18:54:17
Computers & Telefonie

Pas op voor virus/trojan Live Platinum

Het is niet zo zeer een vraag als wel een waarschuwing.
bij het surfen op een duitse website (ik zocht naar de verplichting van milieustickers voor de auto op de duitse binnenlandse wegen) kreeg ik ineens een melding dat ik een trojan horse en spyware opgedaan had (in het engels) ik heb windows defender aanstaan maar die was ineens buiten werking en het icoontje was weg. ik kon het ook niet meer opstarten via de normale procedure. er kwam ineens een scherm van '' live platinum'' (had zichzelf gedownload op mijn computer) met een icoon dat op microsoft lijkt met de vraag of ik de hele lijst aan trojans en spyware wilde verwijderen. dat kost dan 49 tot 89 euro. als je dan op nee klikt, sluit het programma jouw internet af en je kunt het niet meer aan krijgen. je moet dus eerst betalen voordat je weer verbinding kunt krijgen met internet. daar had ik natuurlijk geen zin in.
dit programma is dus een virus/ worm of hoe je het wilt noemen.
ik heb direct mijn internetverbinding verbroken. ook naar een ouder herstelpunt teruggaan ging niet.
gelukkig had ik ccleaner op mijn computer staan. die heb ik handmatig de door mij aangevinkte programma's laten verwijderen. daarna windows defender weer kunnen activeren en een volledige scan uitgevoerd.
er werden toch nog twee virussen gevonden.
er zullen nog wel meer programma's zijn zoals ccleaner, maar het is dus zaak dat je zoiets op je computer hebt staan.
is er nog een andere manier om zo'n virus weer uit je computer te halen als je niet meer op internet kunt?
het is mij dus op deze manier gelukt, maar dat was ook wel met een beetje mazzel.