Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 04-07-2012 00:03:07
Auto & Vervoer

Fietsband

Beste mensen,

ik heb een batavus weekend uit 2009 en laatst bleek de achterband lek te zijn. daar ik 2 linkerhanden heb (en mijn man ook...) heb ik mijn fiets naar de dichtsbijzijnde fietswinkel gebracht, lopend uiteraard met de fiets aan de hand.
ik vroeg hoeveel het zou kosten en de fietsenmaker zei ongeveer 50 euro en ik kon hem einde van de dag weer ophalen.
toen ik rond 17.00 uur mijn fiets ophaalde, was de rekening niet ongeveer 50, maar 185 euro! toen ik vroeg waar dat enorme bedrag voor was, antwoordde de fietsenmaker (een andere dan die 50 euro zei) dat hij zowel de binnen- als de buitenband moest verwisselen, arbeidsloon, afvalheffing (?!?) want hij moest ook betalen voor het kwijtraken van het rubber (?!?) en klein materiaal (wat dat ook moge zijn).
hij werd nogal agressief toen ik bleef doorvragen en heeft zo'n beetje gedreigd mijn fiets te houden als ik niet direct betaalde, want hij ging zijn zaak sluiten. daar ik niet wilde dat mijn fiets daar bleef, heb ik onder protest betaald.

maar ik heb eigenlijk nergens anders een prijsopgave ofzo gedaan. ik nam de dealer waar ik altijd kom voor onderhoud en reparatie als referentiepunt en een band verwisselen heeft mij nooit eerder meer dan pakweg 50 euro gekost.

is de prijs van 185 euro echt zo belachelijk als ik denk dat het is? of is het wel degelijk een "redelijke" prijs, zoals de fietsenmaker het zelf stelt?