Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
rondol - 25-07-2012 11:58:12
Computers & Telefonie

teveel betaald voor computers

Europese consumenten hebben mogelijk jarenlang te veel betaald voor hun computers en servers. brussel vermoedt verboden prijsafspraken door 13 fabrikanten die dvd- en cd-drives aan de europese markt leveren. deze zogeheten optische diskdrives lezen of schrijven data op cd's en dvd's.

'5 jaar lang prijsafspraken'
de europese commissie toonde zich dinsdag bezorgd dat de bedrijven wereldwijd zeker 5 jaar lang prijsafspraken hebben gemaakt. twee concerns die de drives inbouwen in hun desktops, notebooks en servers, betaalden daardoor waarschijnlijk hogere prijzen dan bij normale concurrentie. dergelijke prijsafspraken gelden als een van de zwaarste overtredingen van de europese regels tegen kartelvorming, benadrukt brussel.

geen namen onthuld
de 13 bedrijven riskeren een boete tot 10 procent van hun wereldwijde jaaromzet. zolang het onderzoek loopt, wil de commissie geen namen van ondernemingen noemen.

brussel stuurde de betrokken firma's een officiële verklaring van bezwaren. door deze formele stap krijgen de bedrijven de mogelijkheid zich te verdedigen tegen de beschuldiging dat zij europese regelgeving schenden. anp

volgens mij hebben wij, sinds de invoering van de euro, overal teveel voor betaald! zo hebben wij minimaal €1 te weinig uitbetaald gekregen, voor onze gulden!
ik weet nog heel goed te herinneren dat een patatje, een dag voor de invoering, 1 gulden 50 kostte. en een dag later al 1 euro 75.