Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerrit250 - 04-08-2012 14:20:31
Geldzaken & Recht

dubbele (erf)belasting

Mijn broer (alleenstaand) overleed in feb. 2010. ik moest, inclusief uitstel uiterlijk 01.12.2010 de aangifte erfbelasting indienen. hierop kwam eind maart 2011 een aanslag die ik 01.05.2011 betaalde. nu, 2 jaar later, komen er ineens 3 naheffingen over 2009 van in totaal 2806 euro. ik heb deze betaald met inhouding van 30% omdat ik dat bedrag dan teveel aan erfbelasting betaald had. dit had immers uit de erfenis moeten worden betaald. dit heb ik de belastingdienst meteen per brief uitgelegd.

het betreffende belastingkantoor goes/roosendaal dwingt mij desondanks de ingehouden 30% te betalen. mijn argument dat ik dit bedrag reeds met de erfbelasting betaald heb telt niet. men dreigt met een dwangbevel. ik heb een verzoek tot teruggaaf bij de erfbelasting in s'hertogenbosch ingediend. men zal het bekijken, maar geeft geen garantie dat ik geld terug krijg. iintussen ontving ik correspondentie over mijn broers (bescheiden) nalatenschap van 8 verschillende belastingkantoren. iedereen doet "iets" bij die belastingdienst, maar niemand heeft "overzicht" men had m.i. bij het vaststellen van de erfbelasting begin 2011 een definitieve afrekening van nog te betalen belastingen moeten maken. ik kende mijn broers administratie niet en weet ook niet hoe ik dit had kunnen achterhalen. immers de belastingdienst wist het kennelijk zelf niet. men komt hier 2 jaar na mijn broers overlijden pas mee. k voel mij in de tang genomen en afgeperst.
wat raadt u mij aan???