Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lw
lw1988 - 27-08-2012 23:38:03
Geldzaken & Recht

Vraag zelfstandige woning

Ik heb een vraag over het wel of niet voortbestaan van mijn zelfstandige woning, en de directe impact die dit zal hebben op onze huurtoeslag.

alvorens zal ik een korte situatie schets geven van onze huidige woonsituatie: mijn vriendin en ikzelf wonen op een bovenverdieping van een woning. in dit gebouw zijn nog 2 woningen. hier beschikken wij over de benodigdheden voor een zelfstandige woning; wij hebben een eigen voordeur, toilet, keuken en douche. omdat we op een bovenverdieping wonen delen we wel een voordeur met een andere bewoner, maar we hebben wel ieder ook nog een eigen voordeur (dat is een onvrije woning toch?). onze buurman waarmee wij geen voordeur delen heeft ook de benodigde voorzieningen, en de buurman onder ons heeft deze ook, al ligt zijn toilet wel op de gezamelijke gang (maar deze is exclusief voor hem).

nou.. dit is de situatie zoals deze al jaren is. maar nu hebben wij vandaag een aardige dame over de vloer gehad die ons vertelde dat er "een probleem is met de gemeente". hun oplossing voor dit probleem is dat zij ons toilet en dat van de buurman willen verwijderen en het toilet van de buurman het gezamelijke toilet willen maken. dit met als doel om ons een gezamelijke ruimte te geven die wij allen delen. dit zou om een of andere obscure reden absoluut nodig zijn; de enige andere oplossing is, volgens haar, het verbreken van ons huurcontract en een drastische herinrichting van het huis.

in eerste instantie waren mijn vriendin en ik hier wel van overdonderd, maar omdat wij hier zo graag wonen zouden we hier wel mee kunnen leven. maar toen we het er later deze avond nog over hadden, kwamen we tot de conclusie dat wij dan ons recht op huurtoeslag zouden verliezen aangezien wij dan geen eigen toilet meer hebben!!

mijn vragen, en die van mijn vriendin, zijn dan ook wat de reden kan zijn dat onze huurbaas besluit dit te doen en wat onze rechten in deze situatie verder zijn?


een ieder die bij dit veel te lange verhaal nog niet is afgehaakt en ons enig inzicht zou willen verschaffen in deze, voor ons vreemde, situatie zou ik bij voorbaat al hartelijk willen bedanken. alle input wordt gewaardeerd!!