Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dietelinde
dietelinde - 25-09-2012 14:18:44
Geldzaken & Recht

Landelijke regelgeving rondom verzorging en verpleging

Ik ontving een brief van mijn woningcorporatie . ik heb hier enige vragen over. eerst komt er een samenvatting van de brief en dan mijn vragen

".... corporatie heeft als sociale huurder altijd al de verantwoordelijkheid gehad om een deel van haar woningen te verhuren aan bewoners van organisaties die intensievere zorg aanbieden. ook in de ..... werd en wordt een deel van de woningen aan deze doelgroep verhuurd.de regelgeving voor deze bewoners/organisaties gaat drastisch veranderen in 2013. er komt een bijeenkomst bij u waar u vragen kunt stellen, daar zijn ook vertegenwoordigers van zorginstellingen bij aanwezig."

ik woon in een 55+ complex en vrijstaande woningen worden nu aan een instelling verhuurd. een van de woningen (2 kamers) is nu in gebruik als eetkamer met een capaciteit van 16 eetplaatsen. deze bewoners hebben dus intensieve begeleiding nodig en er zijn al schermutselingen geweest met "eigen bewoners" en nieuwkomers. hier wonen veel ouderen boven de 70 jaar.

toen het gebouw klaar was 30 jaar geleden was het een rustige woonomgeving, maar de laatste jaren komen er steeds meer mensen die overlast veroorzaken, dronken, geen vloerbedekking op de grond (beton), overlast hond enz.

iedereen moet een nieuwe kans krijgen, maar het gaat nu een beetje (erg) uit de hand lopen.

mijn vragen zijn de volgende:
- wat betekend deze wetgeving nu precies.
- wat zijn onze rechten/plichten.
- mag een huis onttrokken worden aan de woningmarkt en gebruikt worden als eetkamer
-hebben wij als bewoner nog inspraak.
- kunnen wij actie ondernemen.

dank u alvast voor een antwoord.