Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fr
frankie1977 - 12-12-2012 18:08:50
Garantie & Verzekeringen

opnieuw ANWB opzeggen

Ik weet het, er zijn al meermalen mensen geweest met klachten over de anwb en het opzeggen van het lidmaatschap. ik ben helaas ook iemand die te laat was na 15 november.

reden, ik heb een leaseauto van mijn werkgever gekregen en heb geen lidmaatschap meer nodig omdat deze ook al bij de lease inzet waardoor ik in feite dubbel lid ben.

ik heb geprobeerd op te zeggen maar ze schuilen zich achter het feit dat ze een vereniging zijn en dat de wegenwacht een verzekering is waardoor ze niet onder de wet van dam vallen. (waarom hebben we hier nooit polisvoorwaarden van ontvangen?)

zojuist uitgebreid onderzoek gedaan. wij vinden het nog steeds erg vreemd dat de wegenwacht een verzekering is terwijl we nooit polisvoorwaarden hebben gehad.

maar op hun eigen website zeggen ze ook nog eens het volgende:
(http://www.anwb.nl/wegenwacht/wegenwacht-service/service-van-de-wegenwacht/veelgestelde-vragen-prijswijziging)

"hoe zit het nou met het opzeggen van het anwb-lidmaatschap, er is toch een wet voor het maandelijks kunnen opzeggen?
dit is de wet van dam, eigenlijk gaat de wet van dam over het maandelijks kunnen opzeggen van contracten. de anwb is een vereniging met een lidmaatschap en valt daarom niet onder deze wet.
de wegenwacht is weer een verhaal apart, dat wordt door de wetgever namelijk gezien als een soort verzekering. verzekeringen vallen weer onder een andere wet. die wet staat stilzwijgende verlenging wel toe. veel verzekeraars hebben toch besloten maandelijkse opzegging wel mogelijk te maken, ook al hoeven zij dit niet volgens de wet. ook anwb heeft haar eigen verzekeringen maandelijks opzegbaar gemaakt. de anwb autoverzekering kunt u zelfs dagelijks opzeggen".

dus de anwb zegt aan de ene kant dat de wegenwacht een verzekering is. en ze zeggen ook nog eens dat de anwb haar eigen verzekeringen maandelijks opzegbaar heeft gemaakt.

hoe kan het dan zijn dat zij het nog altijd niet accepteren als mensen op 22 november hun wegenwachtservice willen stop zetten met ingang van 1 januari?

zo'n moelijk rekensom lijkt het ons niet.
1. wegenwacht service is een verzekering van de anwb
2. alle anwb verzekeringen zijn maandelijks opzegbaar.
3. de anwb wegenwachtservice is anwb-verzekering, anwb-verzekering is maandelijks opzegbaar dus => wegenwachtservice is maandelijks opzegbaar.

vraag blijft dan alleen nog wel hoe de anwb hiervan overtuigd moet worden. goede suggesties zijn welkom!

gr. frank