Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

donna
donna - 22-02-2013 15:48:57
Computers & Telefonie

Ongeldig certificaat bij website overheid

Omdat ik er met de overheid niet uitkom, plaats ik mijn vraag maar hier.
mijn.overheid.nl liet mij per mail weten dat er een nieuw bericht is in mijn berichtenbox. ik klik in de mail om naar de site te gaan, maar ik krijg de volgende melding:

deze website gebruikt een ongeldig certificaat.tenzij het een interne website van uw organisatie is raden wij u aan de toegang tot deze website te blokkeren.

ik kan klikken op toegang blokkeren of toegang toestaan. voor ik klik kan ik helemaal niets, zelfs geen nieuw tabblad in de browser openen.

ik heb gemaild en gebeld, de overheid verwijst naar digid en die verwijst weer terug naar de overheid. digid heeft nog geprobeerd te helpen, maar omdat ik bij andere overheidsinstanties wel kan inloggen, kunnen zij er niets aan doen.

bij het telefoonnummer van de overheid 1400, het vroegere postbus 51, krijg ik alleen onverschillige medewerkers, die niets weten en me zo snel mogelijk verwijzen, ook nadat ik verteld heb dat ik al bij digid geweest ben. als ik me niet laat afschepen gooien ze gewoon op.

in het laatste gesprek werd gezegd dat ik het bericht maar moet negeren, het is wel veilig, zei hij. maar hij wil dat niet per mail of post of welk papier dan ook laten weten.
als de overheid nu bekend stond als een organisatie die alles op orde heeft en waar hackers nooit zijn binnengedrongen, dan zou je misschien het risico kunnen nemen, maar als ze het al niet schriftelijk willen bevestigen twijfel ik aan die veiligheid. en niemand die het vreemd vindt dat deze melding komt, of die zich afvraagt of het misschien ergens bij de overheid op een afdeling bekend gemaakt zou moeten worden. nee, de hoorn opsmijten, dan ben je er vanaf.

intussen is er een bericht van de overheid aan mij gestuurd, dat ik niet kan lezen.

is er iemand die weet wat ik nog kan doen?