Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 03-03-2013 14:43:50
Huishouden & Energie

Kattenvoer

Wat was het weer slecht dat kassa! van afgelopen zaterdag. bepalen wat het beste kattenvoer is door de katten een paar merken voor te schotelen.
als we hetzelfde bij kinderen zouden doen, dan wordt de conclusie dat happymeal van mcdonalds het beste eten voor kinderen is.

vervolgens een deskundige uitnodigen die onzin uitkraamt dat katten helemaal geen plantaardig voedsel nodig hebben en dat alle kattenvoeren wel ongeveer dezelfde kwaliteit zijn.

nou, wellicht dat de actieve barfers er hier wel iets zinnigs over kunnen zeggen. mijn mening is eigenlijk vrij simpel: wat is het natuurlijke voer voor een kat? dat zijn muizen en vogeltjes en misschien nog wat jonge konijntjes. die bevatten een bepaald aandeel aan botten, spiervlees, orgaanvlees en zowaar ook een maagje gevuld met plantaardige stoffen (5-8 %). neem die verhouding voor je kat en je weet precies wat je kat nodig heeft.

veel kattenvoeren, en zeker die uit een supermarkt, beginnen hun ingrediëntenlijst met: granen, mais, suiker ...
daar zit dus het meeste van in, vervolgens nog de wettelijk minimale 4% vlees, vis of kip. alle granen en mais komen linea recta weer onverteerd uit de aars van het beestje. goed voor die fabrikanten die ook kattenbakvulling verkopen.

het had kassa! gesierd als ze kijkers wat wegwijs hadden gemaakt in hoe zij een ingrediëntenlijst van kattenvoer het beste kunnen lezen. niet dat een kat niet een keertje ongezond mag eten, maar wel handig om te weten wat zo'n beestje nu echt nodig heeft.