Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gumo
gumo - 05-03-2013 12:15:19
Geldzaken & Recht

Touroperator annuleert vlucht, kan dat?

Vandaag ontvingen wij een e-mail van corendon, waarbij wij in december een retourvlucht met transavia naar tenerife voor 3 personen hebben geboekt (voor juli dit jaar). onze vlucht is geannuleerd omdat de lokale agent failliet is. wij krijgen weliswaar ons geld terug, maar hier hebben wij niets aan omdat inmiddels de vluchten naar tenerife in prijs verdrievoudigt zijn en ook niet meer non-stop gaan. (zijn allemaal volgeboekt).
wij hebben niets te maken met het feit dat de 'lokale agent' failliet is gegaan omdat dit alleen ter zake doende is voor de corendon klanten met een compleet reispakket van vlucht-hotel. wij hebben privé onze accommodatie geboekt, en hebben dus ook geen agent nodig ter plekke. ze hebben gewoon besloten om alle vluchten die via hen zijn geboekt te annuleren. ze zijn niet bereidt om ons tegemoet te komen en een andere vlucht voor ons te boeken en de meerkosten voor hun rekening te nemen. wij waren oorspronkelijk 1200 euro kwijt voor een rechtstreekse vlucht voor 3 pers. nu zou dat -zonder dat wij er enige schuld aan hebben- zo'n 4500 euro worden, mét tussenstop. (duur: ruim 10 uur)! kan dit zomaar, zonder enige compensatie?