Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

el
el87 - 05-04-2013 16:19:11
Geldzaken & Recht

OZB doorberekenen via huurcontract

Hallo!

ik had een vraagje over de onroerende zaak belasting, kunnen jullie mij daar misschien bij helpen?

mijn vraag is of het wettelijk verplicht is dat de verhuurder de ozb betaalt, of dat via het contract het ook mogelijk is dat uiteindelijk de huurder deze betaalt. in ons huurcontract staat namelijk:
"tenzij dit op grond van de wet of daaruit voortvloeiende regelgeving niet is toegestaan, zijn voor rekening van huurder, ook als verhuurder daarvoor wordt aangeslagen:
a) de ozb."

het gebruikersgedeelte van de ozb is echter afgeschaft en er is alleen nog maar een eigenaarsgedeelte van de ozb (voor woningen). oftewel: volgens de overheid hoeft de huurder van een woning geen ozb te betalen. mijn vraag is dus of dit betekent dat de eigenaar dus wettelijk verplicht is die ozb te betalen of dat het ook toegestaan is die kosten alsnog -via het contract- bij de huurder te leggen.

alvast bedankt!