Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

freya
freya - 10-05-2013 15:38:49
Computers & Telefonie

Freya stopt met Kassa

Geachte forumleden,

het zat er al een tijdje aan te komen en nu is de beslissing dan toch genomen. na 8½ jaar actief te zijn geweest op dit forum, zet ik er definitief een punt achter. ik zat er al een tijdje tegenaan te hikken, maar heb nu dan toch de knoop doorgehakt. en ik zal een paar redenen opnoemen die tot deze beslissing hebben geleid.

om te beginnen is de sfeer hier, sinds de 'vernieuwing' van de website, lang niet meer wat het geweest is. de 'trollen' komen en gaan en het persoonlijk aanvallen van anderen lijkt wel de nieuwe nationale sport te zijn geworden.
om maar te zwijgen over de 'strebertjes' die sindsdien actief zijn geworden. alle trucjes worden uit de kast getrokken om maar zo snel mogelijk zoveel mogelijk te 'scoren'. en door die scoringsdrift is de gemiddelde kwaliteit van de gegeven antwoorden sinds de vernieuwing ook danig naar beneden gegaan. het maakt tegenwoordig blijkbaar niet meer uit wat er wordt gepost, als er maar wordt gepost. kwantiteit boven kwaliteit.
het forum is niet langer een 'forum', bedoeld om mensen te helpen, maar is gedegradeerd tot een 'spelletjessite'. werkelijk, ik blijf me er over verbazen dat volwassen mensen (ik ga er tenminste vanuit dat het volwassenen zijn) zich met zulke kinderachtige spelletjes bezighouden....
daarnaast lopen er een aantal lieden rond die vrijwel alleen maar bezig zijn met het naar beneden halen van gegeven antwoorden. en helaas moet ik constateren dat de redactie daar maar zeer matig op modereert.
wat dat betreft mag de redactie ook wel de hand in eigen boezem steken, want zij gaan ook niet helemaal vrijuit. wel wijzigingen doorvoeren die de website gelikt en populair maken, maar niet (of nauwelijks) luisteren naar de gebruikers. en als er dan al geluisterd wordt en er wijzigingen beloofd worden, dan worden die, om welke reden dan ook, toch weer niet doorgevoerd. om moedeloos van te worden.

verder is het zo dat een aantal van jullie op de hoogte zijn van het feit dat ik visueel beperkt ben. en helaas is het zo dat mijn ogen er niet beter op worden, waardoor het mij steeds meer moeite kost om actief bezig te zijn op de kassa website. alles bij elkaar, maakt dit dat de lol er voor mij aardig vanaf is en moet ik concluderen dat het voor mij tijd is geworden om er een streep onder te zetten.

het is jammer dat het zover heeft moeten komen, want ik heb het altijd met plezier gedaan. het deed me altijd weer goed als ik zag dat ik mensen 'uit de problemen' kon helpen met een goed advies. en niet alleen via het kassa forum. velen benaderden mij rechtstreeks met 'een probleem' en als ik dan vroeg waarom ze hun vraag niet via het forum stelden, dan gaven ze steevast het antwoord: 'dan krijg ik zoveel flauwekul antwoorden waar ik niets aan heb en aan jouw antwoorden heb ik tenminste wat...'. dat zegt toch ook wel iets over hoe mensen over het forum denken.

de leden van de oude kern wil ik hierbij bedanken voor de altijd plezierige samenwerking die we al die jaren hebben gehad. de serieuze nieuwelingen kan ik alleen maar heel veel sterkte toewensen (ze zullen het nodig hebben).

en even voor de duidelijkheid, ik post dit topic alleen maar om melding te maken van mijn vertrek. het is niet mijn bedoeling een discussie op gang te brengen over het wel/niet goed functioneren van dit forum.

en tot slot: 'het gaat jullie goed'.

m.vr.gr. freya