Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 31-05-2013 14:21:06
Elektronica & TV

hoe handig & eerlijk zijn algemene energielabels?

Bij het zoeken naar een vaatwasser dat zuiniger is onze huidige (1,05kwh per cyclus / energielabel 2006) dat komt neer op een uurverbruik van ruwweg 0,6kwh of wel naar ons gemiddend jaarverbruik 150 afwasbeurten ongeveer 20 tot max 40 euro per jaar, trekken wij de conclussie dat een persoonlijke label dus 30 euro aan stroomverbruik zou kosten, viel me het volgende op;

bij vaatwasser na 2011 wordt er uitgegaan van http://www.energielabel.nl/apparaten/afwasmachine/ 280 x [energiegebruik per cyclus] + 10 kwh , maar de meeste hebben verschillende menus en dus ook duur varieert van 30minuten tot 2,5 uur. bij een

hoe moet je daaruit dan uit vergelijken op een eerlijke manier? waarom zetten ze niet gewoon de programma duren erbij ? dat moet je nu nog per handleiding uitpluizen, welke menus je het meeste gebruikt is dus niet af te lezen.

daarbij klopt zelfs de claim dat je makkelijk "honderden euro's kan besparen op uw energierekening" ja met waterrekening erbij mischien en als die dingen 10jaar lang probleemloos blijven werken, maar de meeste gaan 5 tot 8 jaar mee. de besparing dan gem. 13 euro per jaar.