Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lw
lw1988 - 20-07-2013 16:03:47
Geldzaken & Recht

Mijn werkgever veranderd mijn Inkomen

Vanaf juni heeft mijn werkgever, wie ik anoniem zal houden, bedacht dat zij mij in een andere betalingsregeling kunnen gooien. nou werk ik in de nacht en betekent dit voor mij dat ik minder toeslag uren krijg. ik vroeg mij dan dus ook af of dat dit zo maar mag, en of het überhaupt klopt wat ze doen. de persoon in kwestie heeft mij hier overigens ook niets over laten weten, hij heeft dit gewoon veranderd in het salarisadministratiesysteem. het is dat ik zelf mijn uren bij houdt dat ik er achter kwam.

afijn, ik zal het verhaal even wat breder toelichten. ik ben werkzaam bij een bedrijf in de groothandel, en ons cao is de http://www.groothandelinlevensmiddelen.nl/index.php?id=92">gil (groothandel in levensmiddelen). dit cao is verlopen, maar wordt wel vernoemd in mijn arbeidsovereenkomst dus ik ga er vanuit dat deze nog nawerking heeft vanuit het incorporatiebeding. hier werk ik vanaf vorig jaar oktober. eerst een maandje via het uitzendbureau gewerkt en vanaf 1 november ben ik bij henzelf in dienst. omdat ik nog studeer werk ik daar 2 nachten in de week. van donderdag op vrijdag van 22:00 - 07:00 en van vrijdag op zaterdag 23:00 - 07:00. minus een uurtje pauze per nacht werk ik dus 15 uur in de week. en hoewel ik soms wat extra werk kom ik gemiddeld niet boven de 18 uit, denk ik.

bij ons zijn er 4 regelingen waar je onder kunt vallen, afhankelijk van de werkvensters waar je in werkt. de toeslagen die je krijgt hangen van deze regelingen af. voor het gemak zal ik hier wat stukjes uit het cao plaatsen ter illustratie. deze regelingen zien er als volgt:

"voor de bedienings groothandel en de zelfbedieningsgroothandel gelden vier werktijdenregelingen te weten regeling i, regeling ii, regeling iii en regeling iv. bij de aanstelling wordt door de werkgever met de werknemer één van de vier regelingen overeengekomen. hierbij geldt dat:
regeling i is van toepassing op de werknemer die in beginsel overdag zijn arbeid verricht en is automatisch van toepassing tenzij anders is overeengekomen.
regeling ii is van toepassing op de werknemer die in wisselende roosters of in ploegendiensten zijn arbeid verricht;
regeling iii is van toepassing op de werknemer met een overeengekomen wekelijkse arbeidsduur van 18 uur of minder, die zijn arbeid in beginsel verricht binnen het in regeling iii genoemde ochtend- of avondwerkvenster.
regeling iv is van toepassing op de werknemer die zijn arbeid kan verrichten in diensten op zaterdag tot 19.00 uur en/of in diensten die de nachtelijke uren tussen 0.00 en 04.00 uur omvatten."

dit ziet er dan zo uit:

"voor de bedieningsgroothandel luiden de hiervoor bedoelde vier regelingen als volgt:

regeling i:
werkvenster:
maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 19.00 uur

regeling ii
werkvenster:
a) maandag tot en met vrijdag van 04.00 tot 22.00 uur;
en/of
b) zaterdag van 04.00 tot 14.00 uur

regeling iii
werkvenster:
a) maandag tot en met vrijdag van 04.00 tot 10.00 uur; en/of
b) maandag tot en met vrijdag van 17.00 tot 24.00 uur; en/of
c) zaterdag van 04.00 tot 19.00 uur.

regeling iv
werkvenster:
zondag 22.00 uur tot zaterdag 19.00 uur."

als ik kijk naar wat ik in het verleden betaald kreeg, dan hebben zij mij ingedeeld in regeling 2. maar vanaf begin juni ben ik nu dus ingedeeld in regeling 3. om het extra lekker verwarrend te maken; als ik er zo zelf naar kijk zou ik zeggen dat ik thuishoor in regeling 4...

nou ja, dit was het verhaal wel zo'n beetje denk ik, ik hoop dat ik alles er in vernoemd heb.