Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
magnolia - 26-09-2013 11:12:23
Geldzaken & Recht

deurwaarder Groeneweg & Partners

L.s.,
ik heb mijn dochter aangeboden haar probleem aan het forum voor te leggen.
zij heeft een oude schuld bij telfort van 156,-- euro. de schuld dateert uit 2011. iedere maand werd van haar uitkering geld ingehouden om deze schuld af te betalen.
wie schetst haar verbazing wanneer ze een paar dagen geleden te zien krijgt (op haar afrekening) dat er meer dan het afgesproken bedrag is afgeschreven en zij hierdoor slechts 100,-- euro voor de hele maand overhoudt.
de deurwaarders beweren dat de schuld is opgelopen tot een schrikbarend bedrag van maar liefst 1500,-- euro. volgens hen komt dat door gerechts- en griffiekosten. zij is echter nooit voor de rechter verschenen en heeft ook geen 'bezoek' gehad van deurwaarders.
wat kan zij doen?
ik heb haar al aangeraden haar dossier (kopietjes) op te vragen om inzicht te krijgen in de uitspraak van de rechter (zo die er zou zijn) en een overzicht van de schuld en de reeds gedane afbetalingen. helaas, is men niet welwillend. integendeel wordt haar op een norse toon verteld dat zij wel weet waar de schuld vandaan komt en dat zij die moet betalen.
de hoogte van het bedrag en vooral geen inzicht hebbend over de schuld breekt haar op. zo kan ze wel eindeloos blijven betalen en dat van een uitkering.
wat is uw advies?
m.vrgr.
magnolia