Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

peedee
peedee - 21-10-2013 13:43:06
Geldzaken & Recht

Airmiles komen al na 3 jaar te vervallen. Ordinaire diefstal dus.

'air miles krijgen een geldigheidsduur', zo kondigde de spaarorganisatie aan. dit is natuurlijk gewoon een vorm van diefstal van je zuur bijeengeschraapte airmiles. maar ze weten het leuk te brengen. leest u even mee?

"de afgelopen jaren hebben spaarders al miljarden air miles ingewisseld. toch maakt nog niet iedereen daar gebruik van. terwijl je je gespaarde air miles toch al snel voor veel leuke cadeaus inwisselt! misschien komt dat doordat veel spaarders niet weten hoeveel air miles ze eigenlijk al hebben. of misschien boden wij nog niet wat ze zochten. om juist die spaarders actief aan te sporen om hun air miles in te wisselen doen we nu 2 dingen: we bieden meer inwisselaanbod én air miles krijgen een geldigheidstermijn.

air miles die je vóór 21 oktober 2013 spaarde zijn nog 5 jaar inwisselbaar tot 1 november 2018. air miles die je spaart vanaf 21 oktober 2013 zijn 3 jaar geldig. dit staat duidelijk onderaan je saldo- en transactieoverzicht onder 'geldigheid air miles'. we zorgen ervoor dat de air miles die als eerste komen te vervallen als eerste ingewisseld worden. het verlopen air miles saldo boeken we vanaf 1 november 2016 maandelijks af."

kortom, ben je net als ik een gematigde airmilsspaarder, dan moet je je voortaan maar tevreden stellen met een soort 'kermisprijsjes' (lijkt veel, maar is niks). lekker een paar jaar doorsparen voor de echt grote en goede inwisseldoelen is er niet meer bij. airmiles: bedankt!

een rekenvoorbeeld: je spaart airmiles. als gemiddelde spaarder ongeveer 1500-2000 per jaar. je wilt met het hele gezin (4 personen) met je airmiles gratis naar de efteling. dat kost 3.450 airmiles per persoon, en is voor het hele gezin dus 13.800 airmiles voor nodig.

omdat je airmiles na 3 jaar vervallen kun je in die 3 jaar dus 600 miles opbouwen. conclusie: na 3 jaar sparen kun je nog niet eens met twee personen gratis naar de efteling.

wellicht zijn deze gewijzigde diefstalvoorwaarden wel hét moment om bij goedkopere winkels boodschappen te halen. dus niet langer bij de dure winkels die airmiles weggeven. dat scheelt je direct in de portemonnee ;-)