Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

nonna
nonna - 21-01-2014 20:31:58
Geldzaken & Recht

bezwaar aantekenen Beschikking

Begin oktober ben ik aangereden op mijn scooter, de andere partij was de schuldige dus daar waren geen problemen.
na anderhalve week kreeg ik telefoon van de hema verzekering en kreeg ik te horen dat ze de schade niet gingen verhalen bij de tegen partij omdat het binnen het eigen risico viel.
ik moest dus zelf bij de tegenpartij de schade gaan verhalen.
ik was hier zo boos om dat ik de verzekering per direct op heb gezegd , ook die van mijn man en we besloten om de scooters in februari wel weer te verzekeren aangezien we ze in de winter toch nooit gebruiken en ze in de achtertuin onder het afdak staan.
nu kregen we 10 december een brief van het cbj dat we moesten aantonen dat op 3 december de scooters verzekerd waren en als dit niet het geval zou zijn we een boete zouden krijgen.
nu waren wij er niet van op de hoogte dat de scooters verzekerd moesten zijn ,ook als je ze niet gebruikt en ze op eigen terrein staan.
dit heb ik meegedeeld aan de persoon van het cbj en ook dat ik hier niet van op de hoogte gebracht was door de hema verzekering.
kortom eigen schuld , je behoort dit te weten en ik zou een boete van € 337.- per scooter tegemoet mogen zien.
ik ben verbijsterd, de scooters zijn direct weer in de verzekering gedaan op 10 december en zijn tot begin oktober verzekerd geweest.en ik heb nog nooit verzaakt om iets te verzekeren wat verzekerd moet zijn
geen waarschuwing, geen coulance , maar €674 betalen.
nu heb ik de eerste beschikking binnen en volgens de gegevens achterop zijn de redenen op in beroep te gaan, niet van toepassing op onze situatie.
moet ik evengoed beroep aantekenen of heeft het echt geen zin?