Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 10-03-2014 12:55:18
Geldzaken & Recht

ING en doorgeven klantgegevens aan bedrijven

"ing wil informatie over betalingsgedrag van klanten gaan delen met bedrijven. met de informatie zouden bijvoorbeeld retailers gerichter kunnen adverteren, zegt directeur particulieren bij ing hans hagenaars vandaag in het het financieele dagblad. het gaat om een proef, die dit najaar begint met enkele duizenden vrijwillige proefpersonen."

* http://www.nrc.nl/nieuws/2014/03/10/ing-start-proef-met-delen-betalingsgedrag-klanten/]istrongbron/strong[/i"> * en verdere info.

hoewel het nog (!) een proef wordt, waar is de grens en waar blijft de privacy van de klant, ondanks de waarschuwingen dat de privacy niet in het geding is en dat aan alle regels voldaan wordt?

is het beter een (wel) 'betrouwbare' bank te kiezen boven de ing?

in hoeverre zijn onze gegevens bij een (of in dit geval bij de ing) bank nog wel veilig?

"bedrijven moeten de bank waarschijnlijk gaan betalen om klanten te benaderen, maar dat is nog niet zeker."

uiteraard is het van de ing de bedoeling om hieraan geld te verdienen en is dat woordje 'waarschijnlijk' alléén bedoeld om de klant iets meer gerust te stellen, dus een hypocriete opmerking.

hoever mag een bank gaan? graag uw mening.