Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 30-03-2014 12:04:06
Geldzaken & Recht

fout programma aangifte 2013

Mijn gepensioneerde moeder heeft wel de allersimpelste aangifte die er is:

- aow
- 2 pensioentjes
- zorgtoeslag

verder niks.
dat moet toch gemakkelijk uit te rekenen zijn voor een programmaatje, zeker als ik alles netjes invul.
volgens het aangifte-programma dient zij de volledige zorgtoeslag terug te betalen (dat check ik door het verschil te bekijken tussen wel en niet opgeven daarvan).
echter, op basis van haar verzamelinkomen, dat het aangifteprogramma nota bene zelf uitrekent, heeft zij recht op 54 euro zorgtoeslag per maand over 2013.
het programma rekent dus even 12x54=648 euro te veel uit. en het is zo'n simpele berekening.

ik heb dit programma vandaag gedownload bij de belastingdienst, dus het is de nieuwste versie. het opgeven van ontvangen zorgtoeslag is ook niet verplicht, maar doe je het wel, dan schrik je toch van het enorme extra bedrag dat je dient terug te betalen.

ik stel dan ook voor dat we de belastingdienst maar sluiten totdat ze hun zaakjes op orde hebben. als ze zelfs dit soort simpele berekeningetjes niet foutloos kunnen doorvoeren, dan heb ik al helemaal geen vertrouwen in de rest.
'
overigens ben ik programmeur en goed met getalletjes, dus als de belastingdienst hulp nodig heeft, en daar lijkt het wel op, dan kunnen ze contact met me opnemen. moeten ze wel eerst de managers de deur uit doen...