Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ni
nickwa - 03-04-2014 19:28:06
Geldzaken & Recht

wel of geen cao?

Beste heer/mevrouw,

ik stuitte op een nogal rare situatie. nu weet ik zelf niet goed wat ik ermee aan moet:

eind vorig jaar besloot ik te stoppen met studeren. door mijn weggevallen inkomsten (stufi) moest ik, tijdelijk, aan het werk. vanaf eind januari ben ik begonnen bij een bedrijf in de woonplaats van mijn ouders.

nu ik mijn 1e 2-maandcontract erop heb zitten, kreeg ik een nieuw contract. dit liep via het uitzendbureau. in dit contract staat onder andere dat ik onder de cao voor uitzendkrachten en de personeelsgids voor tempo team payrolling val.


nu is het alleen zo, dat het bedrijf met tempo team een afspraak heeft gemaakt over de beloningsregeling. hierdoor zou ik, volgens de hr van het bedrijf, niet onder de cao van tempo team vallen, maar onder de betalingsregeling van het bedrijf.

ik ben op het moment 20 jaar oud. ik krijg betaald onder de voorwaarden die mijn baas met tempo team heeft gemaakt. dat is toch raar? er wordt een cao gemaakt voor uitzendkrachten, maar niemand is verplicht zich eraan te houden?

wat zijn mijn rechten in dit geval? heb ik dezelfde rechten als het vaste personeel (contract bij tempo team is 36-40u), of is dit voor uitzendkrachten anders? (met betrekking tot vrije dagen, adv dagen en vakantiedagen, maar ook doktersbezoeken etc.)

o ja, nog een leuk feitje; ik ben officieel oproepkracht, maar heb wel een vast contract van 36 tot 40 uur per week.

raar verhaal.. hopelijk kan iemand me iets wijzer maken!

groeten nick