Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joentje1978 - 04-06-2014 01:00:09
Voeding & Gezondheid

Terhandstellingskosten en kosten eerste uitgifte gesprek, pure geldklopperij?

Ik gebruik al een aantal jaar een medicijn (chronisch) die voorheen volledig door mijn zorgverzekeraar vergoed werd.
heb onlangs van mijn zorgverzekeraar een kleine rekening van 6,62 euro ontvangen en dit blijken terhandstellingskosten te zijn die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden.

voorheen werden deze terhandstellingskosten in het bedrag van de medicijnen verwerkt en werdt het gehele bedrag door de zorgverzekeraar vergoed en vanaf 1 januari 2014 worden deze kosten apart gespecificeerd en moet je deze zelf betalen.

ik vind dit pure geldklopperij want het staat vast dat ik het desbetreffende medicijn voor een heel jaar nodig heb maar omdat de apotheek deze van de zorgverzekeraar alleen per kwartaal mag uitgeven moet ik daar 4 keer in het jaar voor naar de apotheek en wordt ik daardoor nu ook nog eens opgezadeld met 4 keer de terhandstellingskosten a 6,62 euro.

voor de eerste uitgifte van medicijnen worden er boven op de terhandstellingskosten ook nog kosten voor een "eerste uitgifte gesprek" in rekening gebracht, die ook zo'n 6,00 euro bedragen.

je zult maar iets onder de leden hebben waar je 6 verschillende medicijnen voor moet slikken, wordt op deze manier een lekkere dure hobby.

en dan nog te bedenken dat de prijs voor medicijnen tig keer over de kop gaan.
een doosje pillen die de apotheek voor 4,00 euro inkoopt gaan voor 40,00 euro over de toonbank.

en de apotheek maar dik geld verdienen over de rug van zieke mensen, schandalig!

hoe zien jullie dat?