Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 08-06-2014 11:35:08
Geldzaken & Recht

Statiegeld

Statiegeld op pet-flessen is bedoeld om te voorkomen dat de natuur bevuild wordt met plastic, en dat blijkt enorm goed te werken. supermarkten willen er echter al tijden vanaf, omdat zij het inzamelingstraject moeten bekostigen. hun beste argument is dat er nauwelijks flessen van 1,5 liter in de natuur of het straatbeeld worden aangetroffen.
dat klopt, want het systeem werkt erg goed. wel zien we steeds meer flesjes van 0,33 of 0,5 liter opduiken in ons milieu, logisch, want de gemiddelde sporter of recreant neemt liever geen 1,5 liter mee.
logisch zou zijn dan ook op deze flesjes statiegeld te gaan heffen. dat doen ze in duitsland al jaren. lekker tegen de europese gedachte in zwicht de overheid nu voor de supermarkten. kennelijk hebben we weinig ambtenaren die kunnen nadenken en een goed werkend systeem om zeep helpen met als reden dat het goed werkt.

nah, ik ben voor de duitse versie, op alle pet-flessen statiegeld, behalve die in het koelvak. verse fruitsappen kunnen fermenteren en dat geeft zo'n stank. die flessen mogen gewoon bij het plastic afval.

waarom een goed werkend systeem om zeep helpen?
plastic is een enorme aanslag op het milieu, met name op de oceanen.

en knipt u ook altijd die plastic ringen door van de blikjes tomatenpuree? vogels raken daar heel gemakkelijk in verstrikt. weg met dit type verpakkingen zou ik zeggen.

wat vinden de kassa-lezers ervan?