Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

forever-nl
forever-nl - 14-06-2014 12:24:43
Geldzaken & Recht

Aangetekende brieven noodzakelijk?

Ik zie vaak het advies gegeven worden om contracten op te zeggen per aangetekende brief.

uiteraard heeft het een meerwaarde maar in heel veel gevallen ben ik van mening dat de € 7,95 niet in relatie staat tot het geboden voordeel. als er gigantische belangen en/of bedragen spelen en de kans groot is dat het uitloopt in een zaak voor de hoge raad dan zou ik het zeker zelf ook doen...

maar een simpel tijdschrift kan lijkt mij gewoon per reguliere post, telefonisch of per e-mail opgezegd worden met daarbij het nadrukkelijke verzoek de opzegging even per post, e-mail of waar van toepassing telefonisch te bevestigen.

als je dan zowel de verstuurde als ontvangen brief of e-mail bewaart of het telefoongesprek opneemt dan heb je voldoende bewijs mochten er toch problemen ontstaan.

een twijfelgeval vind ik het als je precies twee dagen voor de uiterste opzegdatum zit, een aangetekende brief kan dan handig zijn als de andere partij achteraf claimt dat je te laat was (wat relatief vaak voorkomt denk ik).

maar dan zou ik er wel het advies bij geven aan de andere partij om er lering uit te trekken en in het vervolg minimaal een week voor de uiterste opzegdatum actie te ondernemen zodat je twee dagen later kunt bellen met de vraag of de opzegging is verwerkt en eventueel alsnog een aangetekende brief kunt sturen mocht het een probleemgevalletje dreigen te worden.

uiteraard ben ik benieuwd hoe jullie hier over denken, het kan best zijn dat ik dingen over het hoofd zie, laat de discussie maar losbarsten ;-)