Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holiday
holiday - 03-08-2014 16:45:23
Garantie & Verzekeringen

Garantie op gebit

Deze vraag had ik mee laten liften met een andere tandartsen vraag. sommige mensen hadden daar problemen mee, vandaar dat ik hem hier nu opnieuw stel.

ik heb boven en onder een nieuw gebit genomen.
boven zit hij goed, maar met het ondergebit heb ik na 8 maanden nog steeds problemen.

het gebit lag los in mijn mond. volgens de tandarts was dit normaal voor een ondergebit.
daar moet je maar aan wennen volgens de tandarts.

ik moest het eerst een paar maanden dragen, daarna zou ik een rebase kunnen krijgen, mogelijk een tweede.
alle handelingen zouden onder de garantie vallen volgens de tandarts.

na wekelijks drukpuntjes weggehaald is na drie maanden een rebase gedaan. met het spul van de rebase, zat het ondergebit als gegoten, ik kon alles eten zelfs suiker kwam niet onder het gebit, ik kon er ook gewoon mee slapen.
toen ik het gebit voor de werkelijke rebase naar het tandtechnisch laboratorium bracht en ik aangaf dat ik het jammer vond dat mijn tanden niet zichtbaar waren en ik mijn mond overdreven dicht moest doen om de tanden op elkaar te krijgen is de tandtechnieker gaan meten en vertelde mij dat het gebit met 9 mm opgehoogd zou moeten worden.

toen ik het gebit bij het tandtechnisch laboratorium op had gehaald, klopte er helemaal niets meer van.
de voorkant was niet meer rond maar loopt gewoon recht, de rand aan de voorkant was ook helemaal rond gemaakt waardoor het gebit niet meer op de kaak aansloot maar drukte tussen mijn kaak en mijn onderlip.
volgens de tandtechnieker was de rebase goed gedaan alleen de 9 mm verhoging was niet gedaan, omdat de tandarts het daar niet mee eens was.
ik ben toen weer terug gegaan naar de tandarts, deze heeft een paar drukpunten weggehaald, de ronde onderrand weer weggehaald en nu ligt het gebit weer helemaal los in mijn mond net zoals voor de rebase.
met als resultaat, slecht kunnen praten, moeilijk kunnen eten, tijdens het eten gaat er constant wat onder het gebit zitten en probeer je het met je tong eruit te krijgen, bij visite of uit eten moet je steeds naar het toilet om het gebit schoon te spoelen. volgens de tandarts mag je met het gebit ook niet slapen, kort gezegd het is een ramp en laat die tandarts nu toevallig ook ramp heten.
de tandarts wil er verder niets meer aan doen.
ik heb een klacht ingediend en ga nu een andere tandarts zoeken om een second opinion te laten maken en wat de garantie betreft, na drie maanden mag de tandarts alle handelingen gewoon weer in rekening brengen, daarom zal hij een rebase altijd verschuiven naar drie maanden, dit kost mij dan weer de eigen bijdrage van 25%.

mijn vragen zijn, weet iemand een goede second opinion tandarts in de buurt van barneveld en is het normaal dat als je een nieuw gebit koopt dat je na drie maanden al geen garantie meer heb, te weten dat het gebit vanaf de eerste dag nooit goed is geweest.
wordt vervolgd.