Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
digioma - 17-12-2014 00:40:28
Geldzaken & Recht

Overschrijvingscheques

Door omstandigheden maken wij helemaal geen gebruik van internetbankieren (wel lopen alle periodieke betalingen automatisch, zoals voor nutsbedrijven, hypotheek, ziektekostenverzekering, internet etc.), maar verder gaat alles nog met overschrijvingskaarten. gaan in de blauwe envelop en verder prima. nu was m'n boekje met cheques van de ing leeg en kreeg ik een nieuwe chequeboekje, maar gewoon via de reguliere postbesteller in de fietstas ; in dit geval via sand.
nu vraag ik me af wat er gebeurt wanneer op een verdeelstation/postkantoor of door een postbezorger van welke firma dan ook dat boekje wordt ontvreemd (is duidelijk herkenbaar) en de cheques dus door derden worden ingevuld en grote bedragen worden overgeschreven naar hun eigen bank; bijv. abn of verder ook al wordt op de overschrijving dus een valse handtekening geplaatst. ik vind een nogal primitieve/onveilige wijze van bezorgen en hoe zou ik ooit het ontvreemde geld kunnen claimen?
terzijde: kreeg afgelopen week weer behoorlijk wat vertrouwelijke post van buren even verderop. mijn man kon nog net de vrouwelijke postbesteller van post.nl inhalen en haar op haar fouten wijzen. wat bleek... een poolse zeer slecht nederlands sprekende dame die veronderstelde dat ze gewoon bij elke brievenbus in onze straat een pakje post in de bus moest gooien. het eerste nummer klopte dus wel, maar verder had ze niet naar de huisnummers gekeken. werd ik even niet blij van.