Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

van leyden
van leyden - 09-02-2015 14:13:19
Huishouden & Energie

Gemeente Leiden veroorzaakt vuilnisbelt

Sinds drie weken hebben de bewoners van leiden nieuwe ondergrondse vuilcontainers gekregen, ter vervanging van de oude bovengrondse containers.
het nieuwe systeem werkt met pasjes, mooi zou je zeggen, maar niemand heeft nog een pasje, de oude bovengrondse containers zijn al een paar weken geleden verwijderd.

gevolg> iedereen gooit zijn vuilnis op straat compleet met grof vuil. de meeuwen pikken de zakken open, het is 1 grote bende compleet met aangevreten poepluiers enz.
navraag bij de bewoners was. dat niemand wist waar die aan toe was. niemand heeft nog een pasje. niemand wist wanneer die een pasje zou krijgen.
dus de gemeente gebeld en de situatie uitgelegd.

ja meneer, dat is algemeen bekend, iedereen in de straat krijgt volgende week zijn pasje waarmee hij het luik van de nieuwe container kan openen om zijn vuilniszakken erin te doen.
op de vraag of dat wel helemaal logisch was, zei ze volmondig ja, het had in de krant gestaan en iedere bewoner wist waar die aan toe was.
dat wist ze absoluut zeker, ook al gaf ik aan dat niemand op de hoogte was.

ook de vraag of dat niet anders kon, de pasjes eerder uitdelen of de oude containers wat langer laten staan, zei ze dat het beleid was en er goed over nagedacht was.
geen woord van spijt of excuus, iedereen was op de hoogte en de gemeentereiniging zou gewoon het vuil ophalen. wat ook wel gebeurd is de laatste weken. een zeer smerig werkje, dat kan ik wel zeggen. want er werd en wordt maar twee keer per week vuil opgehaald.


op de vraag of een stadswacht geen bekeuringen zouden uitschrijven vanwege het verkeerd aanbieden van huisvuil, kon ze geen antwoord geven, dat moest ik maar met hun bespreken.

hoezo arrogante gemeente, op geen enkele manier willen ze toegeven. dat het ook anders gekund had, eigenlijk gemoeten, want die vuilnisbelt is toevallig wel precies voor mijn deur.

de willekeurigheid van overheidsinstanties, het blijven volhouden van hun eigen gelijk, daar kan ik me kapot aan ergeren.

eigenlijk is dit geeneens een discussie, maar een klaagzang. over een week of wat zal het probleem wel opgelost zijn. maar als burger ben je gewoon helemaal niets, zij moeten en zullen gelijk krijgen.

of het zou een discussie moeten worden hoe overheidsdiensten met burgers omgaan.
of om de gemeente leiden een lesje te leren, dat ze het in de toekomst anders gaan doen. bovendien is het verspilling van overheidsgeld, de vuilnismannen zijn elke keer behoorlijk wat tijd kwijt aan het opruimen van die bende.